A A - Ändra Storlek
Sophiahemmet

RLE

RLE-metoden (Refractive Lens Exchange) är en kirurgisk behandling utan laser som används för korrektion av kraftig närsynthet, översynthet eller för ålderssynthet som uppstår efter 50 års ålder då den egna linsen tappat förmågan att ändra form och brytkraft. RLE operationen är identisk med en vanlig gråstarrsoperation. Den enda skillnaden är att ögats lins är klar och inte grumlad såsom hos gråstarrspatienter. Din egna lins som ligger bakom pupillen ersätts med en plastlins i ögat.           

RLE metoden behandlar synfel både på nära och långt håll. RLE är ett samlingsnamn för olika typer av refraktiva linsoperationer. Det finns olika varianter av multifokala linser som kan vara med två olika slipningar (bifokal) eller tre olika slipningar (trifokal). Dessa olika slipningar är anpassade för seende på olika avstånd.

   
 

Kontaktinfo för RLE / ICL operationer:

Valhallavägen 91. Ingång T vid Sophiahemmet
Telefon: 08-508 949 14 (telefonsvarare finns)         

Alternativt: 08-508 94 911 mån-fre 8.30-12.00 och 13:00-15:30           

Fax: 08-508 949 01
linser@stockholmsogonklinik.se

Före operationen gör alltid ögonkirurgen en synundersökning av dina ögon och Du har då också möjlighet att ställa frågor.
Det är viktigt att INTE bära kontaktlinser före under­sökningen, 1 vecka för mjuka kontaktlinser och 4 veckor för hårda och 3 dagar före själva operationen.

    

Önskar du delbetalning kan du söka detta genom:
REMEMBER CARD